Berichten

Het doel van deze nota is om landmeters-experten en andere geïnteresseerde professionals te informeren over het beheer van de administratieve grenzen in het kader van de aanvragen tot voorafgaande identificatie.  Deze nota bestaat uit drie delen:

- het gebruik van de administratieve grenzen bij de aanvragen tot voorafgaande identificatie
- de toegang, de interpretatie en het gebruik van de gegevens die beschikbaar worden gesteld door de AAPD
- de te volgen procedure als de beschikbare gegevens niet overeenkomen met de opmetingen op het terrein.

Als lid bij HRZKMO kon VVLE op 25/02/2021 een interessante webinar volgen rond cybersecurity tools.  Maak gratis gebruik van de KMO security scan en de Cyber Security kit om snel te weten of uw bestanden en uw computerinfrastructuur goed beveiligd zijn!

Alle voorgestelde tools kunt u hier terugvinden. 

Nog vragen hierover?  Mail gerust naar info@vvle.be

Solliciteren kan nog tot 24 maart 2021, meer info in de bijgevoegde pdf.

Op 26 februari 2021 heeft de Vlaamse Regering de huidige civiele noodsituatie met betrekking tot de volksgezondheid, alsook de termijn waarbinnen de afwijkingsregeling geldt verlengd.

Het Departement Omgeving werkt samen met ons aan een efficiënter Vlaanderen - oproep om deze enquête in te vullen voor 22 maart 2021.

De start van 2021 bracht enkele belangrijke wijzigingen met zich mee:

1. Vanaf 2021 een gedeeltelijk verbod op aardgasaanslutingen voor nieuwe, grote residentiële projecten (verkavelingen of appartementen)

2. Eén uniform projectreglement riolering

Meer info naar de nieuwsbrief van Fluvius via deze link.

De Vlaamse Landmaatschappij zoekt een schatter-expert vastgoed met standplaats Gent of Brugge.

Solliciteren kan online tot en met 11 februari op: https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/vacatures/schatter-expert-vastgoed-gent-of-brugge-d05346

Bij verdere vragen kunt u terecht bij: nele.mondelaers@vlaanderen.be of elisa.vanderveken@vlaanderen.be

De nieuwe feature voor het doorsturen van de attesten permanente vorming naar de Federale Raad van Landmeters-experten is klaar en kan gebruikt worden door leden 2021!

Via seminarieplanner kunt u nu ook uw externe seminaries uploaden en al uw attesten met 1 druk op de knop van daaruit versturen naar de Federale Raad van Landmeters-Experten.

De handleiding - mocht dit nodig zijn - zit als bijlage.

Ingetogen melden we u het overlijden van Jean Teugels.

Jean was jarenlang lid bij BOLE-VVLE en heeft steeds ons mooie beroep in zijn hart gedragen.  Jean was regelmatig van de partij op de ledenvergaderingen van Vlaams-Brabant VVLE en was zelfs nog tot vorig jaar heel actief geïnteresseerd in de evoluties van ons beroep.

Als bijlage sturen wij u het overlijdensbericht door.