Berichten

Hannes Cosyns (één van onze lesgevers bij Inverde) heeft een tijd geleden in Kameroen gewerkt.  Daar heeft hij een aantal kennissen die landmeter zijn en die oude/gebruikte landmetertoestellen goed kunnen gebruiken.  Heeft u een oud toestel die u niet meer gebruikt of verkoopt u een toestel aan een laag tarief?  Neem dan zeker contact op met Hannes via hannes_cosyns@hotmail.com.  

Het najaarsevent 2022 in Waregem was een geslaagd event, bekijk hier de leuke sfeerfoto's!

De link voor de download van de kadastrale plannen werd verplaatst, mocht u ze niet meer terugvinden, kunt u dit hier wel: Downloadportaal | FOD Financiën (belgium.be)

 Borderel geldig vanaf 1 januari 2022

Op vrijdag 13 mei 2022 heeft de Ministerraad, op voorstel van minister van Zelfstandigen en Kmo’s David Clarinval, een voorontwerp van wet goedgekeurd tot bescherming van het beroep en de titel van landmeter-expert en tot oprichting van een Orde van landmeters-experten.

8 april 2022

Veel leden hebben een verzoek van Reprobel ontvangen, het is verplicht op deze uitnodiging tot het afleggen van een verklaring in te gaan.  Het is aan iedereen om te beslissen hoe men dit aangeeft. 

BOLE vzw werkt samen met de Amerikaanse NSPS voor de Global Surveyors Day.  Het attest van permanente vorming (1,5 uur) zal door de BOLE opgemaakt worden.

Indien jullie een certificaat wensen, vermeld dan uw naam, voornaam en email adres, en tracht uw LAN nummer met uw naam op te geven in het onderstaande registratieformulier.

In kader van de prekadastratie zal AAPD/MEOW nauwgezetter controleren, oa bij de basisakten zal tevens een implantingsplan dienen opgenomen te worden.