Berichten

OP 3 december 2019 heeft het bestuur van VVLE van het kabinet van Minister Diependaele mogen vernemen dat rond midden december 2019 alle erkende VLABEL schatters-experten op de hoogte zullen gebracht worden over de modaliteiten om toegang te krijgen tot deze broodnodige informatie.  We volgen dit verder op en indien noodzakelijk zullen we hierop terugkomen in één van de komende opleidingen.

Op 19 november 2019  hadden we onze gezamenlijke activiteit 'Missie à la Carte'.  Het werd een boeiende avond met heel wat informatie over antropologie, cartografie en uiteraard over Mercator zelf, telkens vol passie gegeven door de gidsen.  Dank aan KMLPA voor de organisatie, hierop komt zeker een vervolg volgend jaar!

Sinds 2 december 2019 werd de hoedanigheid van 'landmeter' toegevoegd aan het omgevingsloket, dit is goed voor de erkenning van ons beroep én maakt de administratie bij het omgevingsloket eenvoudiger.

We danken Ronny Van Echelpoel en Charlotte Verhaert voor alle inspanningen hiervoor.

Na tussenkomst van VVLE gaf minister Van Overtveldt als één van zijn laatste beleidsdaden de toelating aan de Vlabel om de federale databank van de verkopen gecontroleerd open te stellen voor Vlabel-schatters.
 
De Vlabel is nu bezig met de laatste hand te leggen aan een tool die de Vlabel-schatters toegang geeft tot deze vergelijkingspunten.

Op 5 november 2019 werd onderstaand bericht verspreid vanuit het Departement Omgeving naar de lokale besturen.
17 oktober 2019

Laserscanner Leica C5 te koop, apparaat van 2014 met modules compensator en range extender.

Interesse?  Mailtje naar filip@landmeter-dumoulin.be

 

Ons najaarsevent was een succes, bekijk hier de sfeerbeelden en presentaties.

Beste collega's, confraters,

Het is met oprechte droefheid, dat wij u het overlijden van Confrater Norbert Van Royen meedelen.

Geboren in Namen op 14 november 1958 en overleden in Leuven op 27 september 2019.

Norbert was bestuurslid bij KMLPA.  VVLE en BOLE vzw bieden hun innige deelneming aan zijn familie en naasten.

Hoewel we last-minute de opleiding 'Decreet Gemeentewegen' organiseerden, kon deze opleiding vorige week rekenen op heel wat aanwezigen.  Dhr. Johan Braet lichtte 'zijn' decreet heel no-nonsense en to-the-point toe.  Achteraf was er een zeer interactieve vragenronde.  Heeft u nog vragen?  Aarzel niet om ze te stellen aan info@vvle.be, we bundelen graag jullie vragen naar Dhr. Braet toe.