Berichten

Sinds het Agiv is opgenomen in Vlaanderen Digitaal, is de focus van een geohappening verschoven naar een bredere datahappening.  Veel landmeters-experten hebben dat de laatste jaren ervaren aan het meer diverse aanbod van de informatiesessies.

Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele maakte ons attent op het volgende amendement inzake de opbouw van de Vlaamse grondenbank.
De items betreffende het vergaren van vergelijkingspunten zijn hoogst interessant voor de landmeters-experten.

Programma als bijlage.  

Inschrijving voor ontvangen deelneemlink én attesten achteraf kan hier.

Opgelet: deadline inschrijvingen is zondag 19 maart 2023 om 12u.

Aangifte Reprobel is een wettelijke verplichting, die er mee voor zorgt dat meer dan 60.000 Belgische auterus en en meer dan 400 Belgische uitgeverijen correct worden vergoed voor het kopiëren en verspreiden van hun werken.

Er werd een infosessie gegeven ivm het vernieuwde Geopunt.

Je kan ze hier bekijken.

Op 10 februari 2023 keurde de Vlaamse Regering de gewestelijke Hemelwaterverordening 2023 definitief goed. De bestaande Vlaamse regels rond opvang van hemelwater hielden onvoldoende rekening met evoluties inzake klimaat. Daarnaast is Vlaanderen sterk verhard, wat leidt tot een snelle afvoer van water.

Hannes Cosyns (één van onze lesgevers bij Inverde) heeft een tijd geleden in Kameroen gewerkt.  Daar heeft hij een aantal kennissen die landmeter zijn en die oude/gebruikte landmetertoestellen goed kunnen gebruiken.  Heeft u een oud toestel die u niet meer gebruikt of verkoopt u een toestel aan een laag tarief?  Neem dan zeker contact op met Hannes via hannes_cosyns@hotmail.com.  

Het najaarsevent 2022 in Waregem was een geslaagd event, bekijk hier de leuke sfeerfoto's!