Infosessie Informatie Vlaanderen

Op maandag 24 juni 2019 organiseert Informatie Vlaanderen samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een infosessie over de GRB-conforme as-builtplannen die nu volgens het nieuwe legendeboek van AWV kunnen aangeleverd worden.

Deze sessie vindt plaats in het Virginie Lovelinggebouw in Gent (Auditorium) van 14.00 tot 16.00 uur,
Deelnemen aan deze Infosessie is gratis, inschrijven is verplicht.
 
Voor wie?
Deze infosessie is vooral bedoeld voor landmeters die in dienst van een aannemer of studiebureau werken en/of in opdracht van AWV.
 
GRB-conforme as-builtplannen
In juni 2018 publiceerde Informatie Vlaanderen nieuwe GRB-skeletspecificaties die van toepassing zijn bij het opstellen van een GRB-conform as-builtplan. Deze specificaties zijn het gevolg van een betere afstemming met het legendeboek van AWV en het Gemeentelijk Gegevensmodel inventarisatie openbaar domein versie 1.0 (Ondertussen hernoemd tot het OSLO Openbaar Domein model). De nieuwe GRB-skeletspecificaties en templates vindt u op deze pagina.
 
De instructiebundel en het Legendeboek van AWV
Het algemene kader voor het opleveren van as-built informatie wordt verder concreet uitgewerkt in de nieuwe instructiebundel voor opmaak en aanlevering van technische documentatie van het Agentschap Wegen. Deze schrijft nu voor om as-builtplannen aan te leveren aan het agentschap volgens het nieuwe legendeboek van AWV dat GRB-conform is. Het nieuwe legendeboek en de template van AWV vindt u terug onder “Templates & Legendeboek – Legendeboek GRB-conform” op de AWV-website.
 
Door deze aanpassingen heeft AWV haar topografische legende  conform gemaakt met de GRB-skeletbestekken. Daardoor bent u als uitvoerder niet meer verplicht om bepaalde situaties 2x op te meten. Deze afstemming is nu ook terug te vinden in de instructiebundelzoals hier werd aangekondigd. De afgelopen maanden is intensief gewerkt aan de documentatie, het aanpassen van symbolen en de templates.