Webinar Het Nieuwe Goederenrecht

Onderwerp

Op vraag van heel wat van onze leden wordt er een herhaling gegeven over de ontwikkelingen in het Nieuwe Goederenrecht.
 
Dirk Erreygers en Bryce Deprez zijn advocaten bij GSJ Advocaten en zijn gespecialiseerd in het privaat vastgoedrecht, zoals het goederenrecht, aannemings- en bouwrecht, contractenrecht en de notariële praktijk.
 
 Meester Erreygers en Deprez zullen het Nieuwe Goederenrecht in het algemeen toelichten en dieper duiken in de volgende thema's:
 - gedwongen mede-eigendom
 - bewijsvoering van eigendom (met een uitweiding naar basisakte)
 - afpaling
 - afsluitingen en de verjaring
 - volumes en recht van opstal (wat met zonnepanelen?)
 - hoe wordt vandaag gekeken naar de eigendomaanwijzende elementen?  Is er een wezenlijk verschil met hoe het vroeger was?
- nieuwigheden bij erfdienstbaarheden
- zakelijke rechten op openbaar domein
- erfdienstbaarheden: met focus op de wettelijke erfdienstbaarheden, zoals de afstandsregels en op verjaring
- zakelijke rechten op openbaar domein: bespreking van enkele mogelijkheden op openbaar domein (o.m. ook behandeling van recente uitzondering voor de afstandsregels van beplantingen op openbaar domein).
 
Afsluitend is er nog tijd voor vragen.
 
Na inschrijving én betaling ontvangt u daags voor de webinar uw unieke link, deze kunt u ook terugvinden in uw persoonlijk hoekje bij het webinar zelf.
Registratie en aanwezigheidscontrole zal automatisch gebeuren via features en linken met ons softwaresysteem. U kunt zich inschrijven tot 26 september 2023.
 
Dit webinar is toegankelijk voor élke landmeter-expert, lid of geen lid.  Leden betalen 20 euro, niet-leden 50 euro.  Deze opleiding telt mee voor 2,5 uur permanente vorming voor de Federale Raad van Landmeters-Experten.  De attesten kunnen daags na de opleiding teruggevonden worden via uw persoonlijk hoekje op de site van VVLE.
 
Indien u lid bent van KMLPA of ULEB bent u lid van BOLEvzw en kunt u als extern lid aan ledentarief deelnemen bij VVLE.  Schrijf u in via onze site en zend vervolgens een mailtje met melding van inschrijving en lidmaatschap bij KMLPA/ULEB naar info@vvle.be om het ledentarief te laten toekennen.   

Bijlagen

    Meld u aan om toegang te krijgen tot onderstaande documenten
  • Landmeter en goederenrecht - definitief.PPTX (58,4 MB)

Details

Wanneer
donderdag 28 september 2023
09:30 - 12:00
Locatie
webinar
van thuisuit
8200 Uw eigen stad
Attesturen
2.5