Webinar bouwshift & regeling btw-tarief sloop en heropbouw

Onderwerp

De bouwshift wordt besproken en de inzichten gedeeld.  Wat betekent dit nu precies? Wie gaat dit betalen en worden eigenaars, gebruikers … vergoed? Biedt het ook kansen voor ontwikkelaars, architecten om op bepaalde plaatsen meer te doen en is daarvoor een afdoende juridisch kader? Welke algemene reflex of gedachtegang moeten we maken, ook bij de waardering van vastgoed? De experten van GSJ hebben vanuit hun juridisch perspectief de achtergrond onderzocht en een analyse gemaakt van de knelpunten van de vooropgestelde regeling.

Ook houden we de regeling omtrent het verlaagde BTW-tarief van 6% voor sloop en heropbouw tegen het licht.

Na de toelichting door GSJ, zullen Joris Geens & Henk Desmet, beiden advocaat GSJ Advocaten de tijd nemen om de vragen te beantwoorden.  

Na inschrijving én betaling ontvangt u daags voor de webinar uw unieke link.  Registratie en aanwezigheidscontrole zal automatisch gebeuren via features en linken met ons softwaresysteem.
 
 Deze webinar is toegankelijk voor élke landmeter-expert, lid of geen lid.  Leden betalen 20 euro, niet-leden 50 euro.  Deze opleiding telt mee voor 2,5 uur permanente vorming voor de Federale Raad van Landmeters-Experten. De attesten kunnen daags na de opleiding teruggevonden worden via uw persoonlijk hoekje op de site van VVLE.
 
 Indien u lid bent van KMLPA of ULEB bent u lid van BOLE en kunt u als extern lid aan ledentarief deelnemen bij VVLE.  Schrijf u in via bovenstaande link en zend vervolgens een mailtje met melding van inschrijving en lidmaatschap bij KMLPA/ULEB naar info@vvle.be om het ledentarief te laten toekennen. 

Bijlagen

    Meld u aan om toegang te krijgen tot onderstaande documenten
  • 20210125_Nieuwjaarslezing OV pptx (Kopie) - PDF.pdf (339 KB)
  • GSJ - Nieuwjaarslezing - HD - v def - btw 6- sloop heropbouw PPTX (Kopie) - PDF.pdf (768 KB)
  • nieuwjaarslezing bouwshift - algemeen (Kopie) - PDF.pdf (1,3 MB)
  • nieuwjaarslezing bouwshift - betaalbaarheid (Kopie) - PDF.pdf (1,11 MB)
  • VVLE - vraagstelling aan sprekers (169 KB)
  • Nieuwjaarsopleiding PPTX (Kopie) - PDF.pdf (2,35 MB)
  • 2021-01-28 - Bouwshift - bouwbeperkingen - Boskaart- WORG - WRG - Presentatie FS.pdf (2,14 MB)
  • 2021-01-28 - Handhaving - Recente evoluties - Presentatie JVL pptx (Kopie) - PDF.pdf (994 KB)

Praktisch

Wanneer
donderdag 11 maart 2021
18:00 - 20:30
Locatie
webinar
van thuisuit
8200 Uw eigen stad