Webinar grondverzet en overstromingskaarten in de praktijk

Onderwerp

Deel I:  Een praktische toelichting bij de regeling grondverzet
Na een eerste uiteenzetting over enkel 'hot topics' voor landmeters-experten bij overdrachten van (risico-) gronden, delen van percelen en aansprakelijkheid bij bodemverontreiniging gaat Meester Stijn Vandamme, advocaat bij LDR, in op de regels inzake het gebruik van uitgegraven grond of de zogenaamde grondverzetregeling.  Ook enkele andere aandachtspunten en risico's bij werken op een verontreinigde grond komen aan bod, zoals bij bemaling van grondwater.
Na de uiteenzetting voorzien we nog even de tijd voor vragen van de deelnemers.
Het eerste deel duurt minimum 1 uur.

Deel II: De praktijk van de overstromingskaarten: welke kaarten bestaan er en wat zijn de implicaties?

Wat is nu weer het verschil tussen een ROG-kaart, de watertoetskaart en de risicokaart voor overstromingen?  En wat heeft de VLAGG-kaart daarmee te maken?  Yves Goossens, projectverantwoordelijke bij Dienst Integraal Waterbeleid van de Provincie Antwerpen, klaart het uit, inclusief de implicaties op projecten binnen de ingekleurde zones.
Na de uiteenzetting voorzien we nog even de tijd voor vragen van de deelnemers.
Het tweede deel duurt minimum 1,5 uur.

Na inschrijving én betaling ontvangt u daags voor de webinar uw unieke link.  Registratie en aanwezigheidscontrole zal automatisch gebeuren via features en linken met ons softwaresysteem.

Deze webinar is toegankelijk voor élke landmeter-expert, lid of geen lid.  Leden betalen 20 euro, niet-leden 50 euro.  Deze opleiding telt mee voor 2,5 uur permanente vorming voor de Federale Raad van Landmeters-Experten. De attesten kunnen daags na de opleiding teruggevonden worden via uw persoonlijk hoekje op de site van VVLE.

Indien u lid bent van KMLPA of ULEB bent u lid van BOLE en kunt u als extern lid aan ledentarief deelnemen bij VVLE.  Schrijf u in via bovenstaande link en zend vervolgens een mailtje met melding van inschrijving en lidmaatschap bij KMLPA/ULEB naar info@vvle.be om het ledentarief te laten toekennen. 

Bijlagen

    Meld u aan om toegang te krijgen tot onderstaande documenten
  • Presentatie Grondverzet Stijn Vandamme (916 KB)
  • Presentatie Overstromingskaarten Yves Goossens (4,67 MB)

Praktisch

Wanneer
dinsdag 15 december 2020
18:00 - 20:30
Locatie
webinar
van thuisuit
8200 Uw eigen stad
Aantal plaatsen
500

Inschrijven

Inschrijven is verplicht

Tarieven bij inschrijving
Leden
€20,00
Bestuursleden
gratis
Studenten
gratis
Externe leden
€20,00
Niet-leden
€50,00